Inhoud
En hoewel een wit gebit al snel kunstmatig lijkt, zijn stralend witte tanden voor velen een schoonheidsideaal. Maar de kleur van je tanden hangt ook samen met de wijze van verzorging. De natuurlijke kleur van onze tanden hangt af van de wijze waarop tandglazuur en tandweefsel zijn samengesteld. Op oudere leeftijd nemen je tanden als gevolg van natuurlijke processen een steeds donkerdere kleur aan.
Zuren en voedsel kunnen in de loop der jaren mineraalstoffen uit het glazuur teniet doen. Als gevolg daarvan wordt het tandoppervlak steeds dunner en schijnt de dentine (het tandbeen) er steeds meer doorheen. Dentine is het weefsel waaruit onze tanden eigenlijk is opgebouwd en bevindt zich meteen onder het glazuur.
Hoe moet je tanden poetsen? Aanbevolen wordt om na het eten van zure voedingsmiddelen de mond met gewoon water te spoelen. Daardoor worden de tanden minder sterk aangetast door het zuur. Bovendien dient men zijn tanden pas na 30 minuten na consumptie van zure voeding zoals vers geperst sinaasappelsap te poetsen om te verhinderen dat het tandglazuur wordt weggeborsteld.
Het beste kan je drie minuten lang poetsen. Crest Luxe Whitestrips Professional Effects. Wat doet voeding met tandglazuur? Met name Red Bull, cola en verse sinaasappelsap zijn funest voor de hardheid van het tandglazuur. Echter, bepaalde voeding kan volgens onderzoekers helpen bij het behoud van het tandglazuur. Regelmatige consumptie van zuivelproducten zoals kaas, leidt er volgens nieuwe wetenschappelijke inzichten toe dat het eiwit caseïne en de mineralen calcium en fosfaat de mineralen van het tandglazuur even snel vervangen als ze zijn opgelost.
Uit een recentelijk wetenschappelijk onderzoek is zelfs gebleken dat de concentratie waterstofperoxide welke wordt gebruikt tijdens het bleekproces geen significante veranderingen veroorzaakt aan de structuur van het tandglazuur. Daarentegen vonden de onderzoekers dat een dagelijks gebruik van het drinken van zure vruchtensappen aanzienlijke negatieve effecten kan hebben op de hardheid en de ruwheid van de tandglazuur .
“Het zuur is zo sterk dat het tandglazuur letterlijk wordt weggespoeld”, zegt hoofdauteur Ren. Bovendien verzacht en opgeruwde glazuuroppervlakken kan de tand predisponeren voor het ontstaan van tandcariës en niet-carieuze laesies, zoals slijtage en wrijving, volgens de studie. De besproken auteurs van het potentieel van fluoride te beschermen tegen de aanval van zure frisdranken op de tanden als het is aangetoond dat het helpt behandelingen uitharden het glazuur na het bleken, maar ze waren onzeker over fluoride het potentieel om te vechten tegen de gevaren van zure frisdranken.
Sommige studies hebben aangegeven dat fluoride behandeling beperkt effect heeft gehad … maar anderen hebben laten zien dat hogere concentraties van fluoride inderdaad kunnen de erosieve effecten van frisdrank op het oppervlak van emaille te verminderen. “ De onderzoekers concluderen dat de resultaten tandartsen met een uniek perspectief op de relatieve impact van wittere tanden op tandheelkundige harde weefsels leveren.
Een perfect gebit, wat is dat eigenlijk? Als je deze vraag aan iemand zou stellen is de kans groot dat er geantwoord wordt met ‘witte tanden’ - GleamWhite Whitestrips ervaring - review - Tanden Bleken Advies. Een stralend witte lach is voor een groot deel van de wereld toch wel echt een schoonheidsideaal. Helaas worden we niet allemaal geboren met een parelwitte Hollywood smile, en daarom is het bleken van tanden zo immens populair.
Doordat we tegenwoordig niet meer naar de tandarts of specialist hoeven voor die perfecte witte tanden, lijkt het hek helemaal van de dam. Met verschillende DIY-setjes en simpele huis-tuin-en-keukenmiddeltjes kunnen we massaal zelf aan de slag. Easy peasy, toch? Maar wat gebeurt er eigenlijk tijdens het bleken van onze tanden? Jaren geleden ben ik al eens naar een kliniek gegaan om mijn tanden te laten bleken, en daarna waren ze zó gevoelig en pijnlijk.
Maar is het bleken van je tanden dan wel veilig? En wat zijn de alternatieven? Een stukje geschiedenis Wit witter witst is niet alleen het schoonheidsideaal van nu. Het bleken van het gebit is al zo oud als de weg naar Rome. Letterlijk! Vroeger bleekten de Romeinen hun tanden namelijk met een goedje van urine en geitenmelk.
Verkleuring van onze tanden is helaas niet te voorkomen. Naast dat lekkere rode wijntje of dat verkwikkende kopje groene thee, hebben veroudering en het gebruik van sommige medicijnen namelijk ook effect op de kleur van je tanden. Gelukkig zijn er vandaag de dag wel iets frissere manieren om je tanden te laten shinen.
De prijzen voor het bleken van je tanden bij een professional variëren per aanbieder, maar gemiddeld ben je zo’n €250,- à €400,- euro kwijt. Het proces van bleken Om precies te begrijpen wat er tijdens het bleken gebeurt, moeten we weten dat onze tanden en kiezen uit verschillende lagen bestaan (zelf tanden bleken).
Deze beschermt de onderliggende gedeeltes van de tanden en kiezen en is doorzichtig. Vlak onder het glazuur ligt het tandbeen, of met een mooi woord: Dentine. Dit heeft van nature een wat gelige kleur en schijnt als het ware door het glazuur heen. De kleur en dikte van het tandbeen zijn dus ook bepalend voor de kleur van je gebit.
Bleekgel bestaat uit een combinatie van carbamideperoxide en waterstofperoxide met een verhouding 3:1. Beide stoffen hebben hetzelfde effect op verkleuring van je tanden en dringen via het glazuur binnen tot het tandbeen, waar het met de verkleuring reageert. Ze veranderen simpel gezegd de ‘gelige’ delen van de tand in kleurloze deeltjes.
Daarnaast droogt de peroxide de tanden tijdelijk uit, waardoor het tandglazuur minder doorzichtig is en je het (gelig) gekleurde tandbeen minder ziet. Dit bleken werkt trouwens alleen bij natuurlijke, gezonde tanden. Vullingen of dode tanden bleken niet mee. Een dode tand kan eventueel van binnenuit worden gebleekt. Een papje van bleekmiddel wordt dan in de tand zelf gebracht en afgedicht met een tijdelijke vulling.
Uit eigen ervaring weet ik dat een bleekbehandeling geen garantie geeft voor een levenslang wit gebit. Wanneer we ouder worden gaat de vorming van het (gelige) tandbeen namelijk gewoon door, terwijl het glazuur juist dunner wordt door slijtage (of door het bleken!). Bovendien blijven de kleurstoffen uit voeding gewoon ons glazuur binnendringen.
De risico’s Uuhh… Bleekgel? Waterstofperoxide? Is dat niet gevaarlijk dan? Ja, overmatig gebruik van waterstofperoxide kan zeker gevaarlijk zijn voor je tanden. Tandenbleekmiddelen met meer dan 0,1 procent waterstofperoxide kunnen het mondslijmvlies en het tandvlees flink laten irriteren en bij overmatig bleken, zelfs blijvende schade aan tanden veroorzaken. Niet zo gek als je bedenkt dat de peroxide zowel het glazuur én tandbeen binnendringt.
Hierdoor worden tanden overgevoelig voor koud of warm eten en drinken. Daarom had ik dus zo’n pijn na het bleken van mijn tanden! Een ernstige reactie kan optreden als mensen blootliggend tandbeen hebben of slecht aansluitende vullingen. Het is dus zeer aan te raden dit eerst goed te laten checken bij je tandarts voordat je aan een bleekbehandeling begint.
Meer van Testosteron
Inhoud
Nieuwe Artikelen
Colloidaal Goud - 100ml - Online
Algen
Een Goede Weerstand Met Voeding En Voedingssupplementen
Categorieen
Navigation
Latest Posts
Colloidaal Goud - 100ml - Online
Algen
Een Goede Weerstand Met Voeding En Voedingssupplementen